latinica  ћирилица
02/09/2015 |  11:57 | Аутор: sportske.net

Дијамантидис се повлачи на крају сезоне

Легенда грчке и европске кошарке Димитрис Дијаматидис саопштио је у сриједу да ће се повући по завршетку предстојеће сезоне.

Легендарни грчки кошаркаш образложио је своју одлуку истакавши да му је циљ да још једну сезону одигра на врхунском нивоу и да након тога "окачи патике о клин".

"Нема потребе да више размишљам, већ сам одлучио. Желим да одиграм још једну сезону и каријеру завршим на најбољи могући начин. Циљ ми је да останем здрав и помогнем клубу да освоји трофеје. Уколико успијемо да остваримо циљеве биће то најбољи могући начин да завршим каријеру" рекао је Дијамантидис.

Димитрис Дијамантидис започео је каријеру у Ираклису давне 1999. године, а посљедњих 11 година провео је у Панатинаикосу у којем је стекао статус клупске иконе.

"Такав је живот. Доћи ће нови играчи. Ја ћу престати да играм али ће кошарка и Панатинаикос наставити даље. Ништа се неће промијенити" додао је Дијамантидис.

Бранећи боје Панатинаикоса и репрезентације Грчке искусни плејмејкер освојио је практично све што се могло освојити. Са Панатинаикосом се три пута пео на кров Европе, са Грчком је 2005. године у Београду освојио европско злато, док је годину дана касније освојио сребро на Мундобаскету у Јапану.

"Осјећам се испуњено, још увијек се не осврћем за собом. Доживио сам много лијепих тренутака, а притом нисам очекивао све ово. Желим да останем здрав и да у предстојећој сезони остварим још неки успјех" закључио је Дијамантидис.

У предстојећој сезони Димитрис Дијамантидис сарађиваће са легендом српске кошарке Александром Ђорђевићем али и са момцима попут Саше Павловића, Мирослава Радуљице и Огњена Кузмића.