latinica  ћирилица
02/09/2015 |  13:28 | Аутор: Агенције

Санчес: Ван Гал је човјек без срама

Легендарни мексички голгетер Уго Санчес сматра је да је менаџер Манчестер јунајтеда Луј Ван Гал нехумано поступио према Хавијеру Ернандесу Чичариту.

Некадашњи нападач Реала сматра да је Холанђанин "срамним ставом" отјерао његово земљака.

Како преноси мексички ЕСПН, Санчес је осудио "ледени" поглед који је Холанђанин упутио свом помоћнику Рајану Гигсу, када је Чичарито промашио пенал у својој посљедњој утакмици за Јунајтед, против Брижа, у реванш утакмици плеј-офа за Лигу шампиона.

"Био сам и сам тренер и знам да један стручњак сигурно не смије да се тако понаша према играчу. Онакав поглед упућен Гигсу за мене је бесраман", рекао је Санчес.

Он је нагласио да и Чичарито, као и сви фудбалери свијета, има право на један лош дан.

"Ван Гал је човјек без срама. Надам се да ће у Енглеској ускоро увидјети да је он лоша особа, с обзиром на то како се понаша према играчима. Он мора прије свега да се понаша као професионалац. Играчи заслужују да се према њима опходи као према људским бићима и личностима", рекао је Санчес.

Ван Гал је погледом "убио" Чичарита који је промашио пенал у реванш мечу за пласман у групу фазу Лиге шампиона против Брижа, који је Јунајтед добио убједљиво са 4:0.

Чичарито је у тој утакмици није само промашио пенал, када се оклизнуо приликом шута са бијеле тачке, већ у посљедњим минутама није успио да затресе мрежу, иако се нашао очи у очи са голманом, да би посљедњег дана прелазном рока појачао Бајер из Леверкузена.

Санчес је врхунац играчке каријере остварио у Реалу, за који је од 1985. до 1992. на 283 утакмица постигао 208 голова.

Он је у тренерској каријери два пута био селектор Мексика, а водио је и Алмерију и Пачуку.