latinica  ћирилица
02/09/2015 |  13:31 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Побићемо се за медаљу

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да ће његови изабраници дати све од себе да остваре добар пласман на предстојећем Европском првенству.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

Ђорђевић је као главни циљ истакао пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године, на које директно са Евробаскета иду финалисти, док ће још пет репрезентација по пласману изборити мјесто у квалификацијама.

Своје обраћање новинарима пред пут у Берлин, гдје ће "Орлови" играти групну фазу, Ђорђевић је посветио баш притиску који су пред његове играче ставили медији.

"Не разликујете се од свих осталих ваших колега из других земаља, сви претендујемо да остваримо пласман у Рио. Тај притисак који сте нам ставили надам се да ће на нас позитивно утицати. Имамо велику жељу, из јединства да дођемо до резултата који ће нас одвести у Рио. Ми у глави имамо само једно – дошли смо да се 'побијемо' за медаљу. Играти кошарку само да би се играла разликује се од кошарке која се игра за нешто", рекао је Ђорђевић.

Прва утакмица на Евробаскету репрезентацију Србије очекује у суботу од 18 часова са Шпанијом.

"Први противник је најтежи. Рањена Шпанија има добар тим, године доминације и добрих резултата", нагласио је Ђорђевић.

У групи Б са српском репрезентацијом и Шпанијом су још и Њемачка, Турска, Италија и Исланд. Четири најбоље екипе из сваке групе на Евробаскету, који траје од 5. до 20. септембра, такмичење ће наставити у Лилу.

"Скаутинг је већ завршен. Све смо екипе већ погледали, анализирали и спремни смо. Бити оптимиста је стање које је релативно. У животу никада нисам био песимиста, а то како су момци радили ми даје за право да будем оптимиста. Чврсто вјерујем у ове момке. Нема потребе да се икога плашимо. Улазимо у сваки меч са респектом према противнику, али без страха. Нема разлога за то", нагласио је Ђорђевић.