latinica  ћирилица
02/09/2015 |  14:10 | Аутор: СРНА

Дани пчеларства и воћарства у Новом Граду

У Новом Граду данас је почела манифестација "Дани пчеларства, воћарства и нашег села", на којој учествује 36 излагача, а чији је циљ подршка домаћим произвођачима.
Нови Град: Дани пчеларства - Фото: СРНА
Нови Град: Дани пчеларстваФото: СРНА

 Отварајући манифестацију, начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић рекла је да суграђани имају прилику да виде шта производе пољопривредници и увјере се у квалитет њихових производа.

Руководилац канцеларије Привредне коморе Приједор Дијана Комосар рекла је да комора спроводи кампању "Купујмо домаће - наше је боље", коју су грађани препознали и прихватили.

"У оквиру те кампање канцеларија Привредне коморе Приједор учествује у свим манифестацијама локалног карактера, а представили смо домаће производе - производе настале у Републици Српској. Циљ је да пробудимо свијест о томе да куповином домаћих производа помажемо нашу привреду", рекла је она и додала да на крају манифестација подијеле производе, а предност дају најмлађима.

"Дане пчеларства, воћарства и нашег села" организује општина Нови Град, у сарадњи са Друштвом пчелара, Удружењем воћара и Удружењем жена "Плодови села".

Манифестација ће бити затворена сутра додјелом награда и признања.