latinica  ћирилица
02/09/2015 |  19:33 | Аутор: Б92

Богдановић: Трудим се да се што брже опоравим

Једна од главних брига селектора Александра Ђорђевића пред старт првенства Европе је повреда леђа Богдана Богдановића, а бек Фенербахчеа каже да даје све од себе да се што брже опорави.
Богдан Богдановић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Богдан Богдановић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Опоравак за сада напредује добро, на терапијама сам сваки дан и трудим се да што више опустим мишиће који су у спазму и грчу. Надам се што бржем опоравку", каже Богдановић.

"Орлови" су на припремама за предстојећи Евробаскет доживјели само један неуспјех, и то када су били некомплетни, од Француза у Лилу.

"Мислим да ће се мотивација на првенству доста разликовати од оне са припремних сусрета, јер то када крене носи са собом неки посебан адреналин, макар када сам ја у питању", додао је Богдан.

Србија свој наступ у групи Б на Европском првенству, у којој су још домаћин Њемачка, Исланд, Италија и Туска, почиње у суботу од 18 часова – када ће јој ривал бити Шпанија.

"Шпанија није један од фаворита, већ главни фаворит у нашој групи. Већ дуги низ година играју озбиљну кошарку, имају сјајан тим... Ове године су као нешто слабији, али опет у свом тиму имају и НБА играче и играче који су освојили Евролигу. Играју изванредно, али мислим да можемо да им парирамо, као и да је добра ствар што баш са њима отварамо. Тада смо најсвежији и мислим да можемо највише да покажемо", истакао је бивши играч Партизана.

За крај, Богдановић је рекао да је атмосфера у тиму пред старт турнира супер и да Србија себе сматра једним од фаворита.

"Донекле да, сматрамо себе фаворитима. Имамо велике амбиције, увијек идемо на највеће циљеве.. Због резултата на Мундобаскету у Шпанији мислим да можемо и да 'пријетимо', јер смо посљедња европска нација која је остала у самој завршници, до самог финала", закључио је он.