latinica  ћирилица
03/09/2015 |  13:34 | Аутор: Б92

Српске кошаркаше у Берлину дочекале неспремне собе

Кошаркашка репрезентација Србије допутовала је у Берлин, на Европско првенство, а у хотелу су је дочекали проблеми, пошто собе нису биле спремне.
Кошаркаши Србије (ФОТО: MN Press) -
Кошаркаши Србије (ФОТО: MN Press)

"Орлови" су у престоницу Њемачке стигли у пријеподневним часовима, а разлог зашто собе нису биле спремне можда је пракса у том хотелу да је пријављивање од 15 часова.

Ипак, пошто је у питању званични хотел Евробаскета, собе су морале да буду спремне много прије него што су српски кошаркаши стигли у њега.

"Све сем тога што собе нису спремне је у реду. Није пракса да се овако дочекује нека репрезентација, али за све постоји први пут. Покушаћемо да игноришемо то, да одемо да одморимо, јер вечерас већ имамо први тренениг", рекао је Немања Недовић новинарима у Берлину.

Недовић је истакао да није нестрпљив пред почетак Евробаскета и прву утакмицу са Шпанијом, у суботу од 18 часова.

"Потребна су нам ова два дана, таман да видимо и осјетимо халу, лопту, паркет... Добро ће нам доћи два лакша тренинига и да 100 одсто спремни дочекамо меч са Шпанијом", додао је Недовић.

Капитен српских кошаркаша Милош Теодосић и Недовић су сложни у оцјени да је први противник на шампионату главни фаворит за освајање титуле.

"Мислим да смо спремни за почетак. Шпанија је сигурно фаворит, али ми ћемо да играмо своју игру, да ли ће то бити довољно за успјех не знам, али могу да кажем да ћемо се борити до краја. Увијек је био велики ривалитет између нас. Биће то сјајна утакмица и надам се нашој побједи. Група је изузетно јака, не знам зашто се не прича више о Италији, они су јако добра селекција. Не спомиње се довољно. Ипак, требало би да вјерујемо у себе и своје квалитет, а тада ће и резултат доћи", рекао је Теодосић.

Србија ће се у групи Б Евробаскета, осим са Шпанијом састати са селекцијама Италије, Турске, Њемачке и Исланда.

"Најтежа група на првенству. Сви су у јаким саставима дошли на првенство, осим Исланда, који је аутсајдер. Остале екипе су јаке са по пар НБА играча. Ми морамо да будемо свјесни да смо други на свијету и да смо направили успјех и добар резултат прошле године. Сада друге екипе гледају како нас да побиједе. Ићи ћемо полако, из утакмице у утакмицу", рекао је Недовић.

Српски кошаркаши Шпанију на великим такмичењима нису победили од четвртфинала Свјетског првенства 2010. године.