latinica  ћирилица
03/09/2015 |  15:27 | Аутор: СРНА

Брчко: Деблокада рада Скупшине и даље неизвјесна

У сриједу, 9. септембра, требало би да буде настављена редовна сједница брчанског парламента, уколико се до тада, разговорима парламентараца, створе услови за деблокаду рада Скупшине, договорено је данас на састанку руководства Скупштине са шефовима посланичких клубова и представницима Владе дистрикта Брчко.
Скупштина Брчко дистрикт - Фото: РТРС
Скупштина Брчко дистриктФото: РТРС

Ово је данас договорено на састанку руководства Скупштине са шефовима посланичких клубова и представницима Владе дистрикта Брчко.

"Када је ријеч о скупштинској већини нисмо се ништа договорили. Уколико не успијемо да се договоримо нисам оптимиста да ова скупштинска већина може и даље да функционише", рекао је новинарима предсједник брчанског парламента Ђорђа Којић.

Он је, након завршетка припременог састанка, рекао да посланици, њих 31, немају право да блокирају рад институција дистрикта Брчко и да се нада да ће превладати разум и да ће бити постигнут договор.

На данашњем, припремном састанку договорено је да се не расправља о дневном реду од 22 тачке који је био предложен за наредно редовно парламентарно засједање, односно да се то учини тек када се оконча два пута прекидана сједница Скупштине дистрикта и тиме деблокира рад законодавне власти.

Редовна сједница брчанског парламента прекинута је 24. јуна пошто су посланици српске националности одбили да учествују у гласању о резолуцији о геноциду у Сребреници, коју је предложио Клуб посланика СДП-а, а из истих разлога није одржана ни 8. јула.