latinica  ћирилица
03/09/2015 |  15:59 | Аутор: СРНА

Зворник: Подршка америчког полицајца у борби против тероризма

Полицијски водник из округа Марикопа у америчкој држави Аризона Крис Маласт послао је на адресу Полицијске станице у Зворнику наруквицу коју је направио у спомен на полицајца Драгана Ђурића, који је убијен у теорористичком нападу на ову станицу 27. априла, као и два полицијска медаљона за рањене полицајце Жељка Гајића и Стеву Миловановића.
Писмо подршке америчког полицајца Криса Маласта - Фото: СРНА
Писмо подршке америчког полицајца Криса МаластаФото: СРНА

У пропратном писму Маласт је припаднике полиције у Републици Српској и БиХ назвао својом браћом и сестрама, те поручио да сви, без обзира на расу, религију или националност, имају један циљ, а то је да штите нејаке и правду.

Маласт је након што је чуо за напад на Полицијску станицу у Зворнику и за убиство Ђурића, у складу са америчком традицијом, направио наруквицу на којој је угравирао "У част и сјећање на полицајца Драгана Ђурића МУП Републике Српске".

Он је појаснио да је наруквицу носио у спомен на Драгана од априла до јуна, током тренинга и такмичења на Свјетском полицијском и ватрогасном такмичењу у Вирџинији.

"Сада бих желио да наруквицу предате породици убијеног полицајца, а медаљоне рањеним полицајцима. Ово је мала ствар, али желим да знате да имате подршку широм свијета као чувари", навео је Маласт у писму.

Наруквица у спомен на полицајца Драгана Ђурића и полицијски медаљони за рањене полицјце (фото: Срна)

Начелник Станице јавне безбједности Зворник Станимир Видовић рекао је да их је писмо из Америке изненадило, а уједно и обрадовало.

"Колега из Аризоне упитио нам је писмо подршке у борби против тероризма и као његову захвалност колегама који су рањени у терористичким акту послао по медаљон, а породици убијеног полицајца нарукицу коју је носио у спомен на њега", рекао је Видовић.

Он је додао да је гест подршке америчког полицајца доказ да у свијету сви људи осуђују тај терористички чин и уједно доказ подршке широм свијета у борби против тероризма.

"Након уручење наруквице и медаљона породици убијеног полицајца Ђурића и рањеним полицајцима Гајићу и Миловановићу, Маласту ћемо упутити писмо захвалности на оваквом виду пружања подршке", рекао је Видовић.