latinica  ћирилица
03/09/2015 |  17:09 | Аутор: СРНА

Хаг: Караџић након операције враћен у притворску јединицу

Бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић враћен је у притворску јединицу у Шевенинген након што је протекле седмице хитно оперисан због компликација са жучи, потврдио је извор близак Караџићевој одбрани.

Караџићево стање је за сада добро.

Потврђено је да је операција обављена послије прегледа који је услиједио након Караџићевог поднеска Хашком трибуналу, а у коме је затражио да се статусна конференција о његовом здрављу одржи 28. и 29. септембра.

"Након што му се погоршало здравствено стање упутио је писмо које је било алармантно. То је резултирало прегледом и хитно је оперисан. Да ли ће то бити само жуч или, не дај Боже, још нешто друго, видјећемо када добијемо налазе", рекао је извор Срне.

Он је подсјетио да је прву статусну конференцију о провјери његовог здравља Радован Караџић затражио још у мају, али да је то Секретаријат Трибунала из "само себи познатих разлога" тада одбио.

У поднеску достављеном Трибуналу, а који су раније објавили неки београдски медији, Караџић је изнио сумњу да је окружење у Хашком трибуналу опасно по здравље, како његово, тако и осталих затвореника.