latinica  ћирилица
03/09/2015 |  18:03 | Аутор: РТРС

Бањалучки одборник напао професорицу Архитектонско-грађевинског факултета (ВИДЕО)

Одборник НДП-а у бањалучкој скупштини Владимир Мирошљевић напао је професорку Архитектонско -грађевинског факултета у Бањалуци Мају Додиг. Разлог, његов син ни у другом року није положио квалификациони испит из њеног предмета.
Напад на професорицу - Фото: РТРС
Напад на професорицуФото: РТРС

Додигова тврди да Мирошљевић није бирао ријечи када ју је вријеђао и да су је колеге спасиле да физички не насрне на њу.

Галама, пријетње, псовке, увреде... Овако професорица бањалучког Архитектонско-грађевинског факултета Маја Додиг описује напад одборника и љекара Владимира Мирошљевића. Каже, његов син није положио квалификациони испит из предмета који предаје Додигова, па је Мирошљевић дошао на факултет да искали свој бијес.

Звали смо и Владимира Мирошљевића. Након што нам је рекао свој став, у послијеподневним часовима, захтијевао је да његова изјава не буде емитована. А захтјевао је Мирошљевић, како тврди професорица Додиг, да његовом сину буду поклоњени бодови да би уписао Архитектонско грађевински факултет.

Додигова тврди да рад Мирошљевићевог сина, који је оцјењивала заједно са колегиницом, није био за пролазну оцјену. Да није била субјективна, каже, доказ је и то што су сви радови током прегледа анонимни. О нападу љекара и одборника Мирошљевића на професорицу Додиг обавијештена је и полиција.

Док је на радном мјесту, факултет је професорици одредио лично обезбјеђење. Професорица Додиг каже да није угодна ситуација у којој се налази, али тврди то неће бити разлог због којег би одустала од својих принципа да свака оцијена мора бити зарађена.