latinica  ћирилица
04/09/2015 |  12:10 | Аутор: Мондо

Лукајића не брине пораз у Загребу

Кошаркаши Игокее одиграли су први контролни меч у Загребу против истоименог домаћина, гдје су поражени резултатом 80:86.

Тренер Александровчана Жељко Лукајић задовољан је упркос неуспјеху.

"Ово је наша прва утакмица у којој резултат апсолутно није битан. Играли смо атипично, дозволили смо да домаћини играју са више од пет фаулова како би и они успјели да провјере неке своје варијанте и рјешења", пренио је "ЕуроБлиц" Лукајићеве ријечи.

Тренер шампиона БиХ нагласио је да је у екипи видљив недостатак искуства и уиграности.

"Видљиво је да немамо искуства, да играчи нису играли заједно, међутим, с обзиром на то да је ово први меч, утисци нису лоши. Истина, имали смо доста грешака, али не би било ни добро да их у овој фази нема с обзиром на то да имамо изузетно млад тим. Показало се да имамо добру енергију, да имамо жељу и да можемо много напредовати уколико будемо квалитетно и вриједно радили", поручио је.

Игокеа још није комплетирала редове.

"У Загребу нисмо били комплетни, јер је утакмицу пропустио Милош Димић, који није био спреман због вирозе. Што се тиче тима, могу рећи да је он још у формирању. Према неким плановима одраније недостаје нам још један играч на позицији 'четири', међутим, још увијек нисмо близу рјешења. Имамо неких понуда, али још увијек немамо никаквих конкретних одлука. Наравно, могуће је да дође и до неких других помјерања унутар тима, али све то зависи од евентуалних појачања и све ћемо знати када у потпуности формирамо тим", истакао је тренер Александровчана

Игокеа у недјељу и понедјељак очекује турнир у Ваљеву, након чега слиједи меч у Београду против њемачког Мелиза.

За 18. септембар договорен је контролни сусрет са Крком, док ће крајем деветог мјесеца Александровчани играти на турниру у Мркоњић Граду.