latinica  ћирилица
05/09/2015 |  07:52 | Аутор: РТРС

Почиње борба за рукометну Лигу шампиона, РТРС плус од 17.30 (ВИДЕО)

Рукометаши Борц м:тела данас пишу нове странице историје.
Квалификациони турнир за Лигу шампиона у рукомету (илустрација РТРС) -
Квалификациони турнир за Лигу шампиона у рукомету (илустрација РТРС)

Бањалучки клуб овог викенда бориће се за пласман у ЕХФ Лиге шампиона. "Црвено-плави" ће наступити на квалификационом турниру за елитно клупско такмичење, којем су домаћини.

На турниру ће учествовати четири екипе, а побједник ће изборити наступ у групној фази Лиге шампиона.

Рукометаши Борца ће у полуфиналу снаге одмјерити са аустријским шампионом, екипом Алпла Хард, док ће се у другом полуфиналу састати норвешки Елверум и холандски Лајонс.

У Борцу су оптимистични и вјерују да су ангажовањем Бојиновића и Тривунџе још ближи елитном друштву.

"Циљ нам је да будемо први, а са њима двојицом само смо учврстили наш став да је Борцу тренутно мјесто у Лиги шампиона. Самим одзивом оволиког броја људи, што Бањалуке, што Републике Српске на овом Огранизационом одбору, милсим да је Бањлука сазрела да буде учесник једног овако озбиљног такмичења", казао је директор РК Борац м:тел Владимир Бранковић.

На паркет спортске дворане "Борик" први ће, од 17 часова и 30 минута, изаћи рукометаши Елверума и Лајонса, док ће од 20.00 снаге одмјерити Борац и Алпла Хард.

Утакмице квалификација за Лигу шампиона можете гледати на нашем програму РТРС Плус.

Побједник турнира иде у Лигу шампиона и то у Групу Д, гдје се налази Металург (Македонија), Скјерн (Данска), Мотор Запорожје (Украјина), Кадетен Шафхаузен (Швајцарска) и Баиа Маре (Румунија).

Другопласирана и трећепласирана екипа са турнира у Бањалуци играће у трећем колу ЕХФ купа, док ће тим који заузме посљедње мјесто кренути од другог кола тог такмичења.