latinica  ћирилица
24/09/2015 |  13:49 | Аутор: СРНА

Дмичић: Основни задатак Комисије, законито провођење процеса референдума

Основни задатак Комисије за спровођење референдума у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ јесте законито провођење овог процеса, изјавио је члан Комисије Миле Дмичић.

"Задатак Комисије је и усклађивање рада комисија за споровођење референдума у јединицама локалне самоуправе, а стара се и за обезбјеђивање материјала и свих других организационих и техничких радњи у вези са овим процесом", рекао је Дмичић.

Он је појаснио да Комисија врши контролу штампаног материјала, објављује прве незваничне резултате референдума, најкасније у року од 48 часова од затварања гласачких мјеста.

"Комисија утврђује и јавно објављује резултате референдума и подноси извјештај Народној скупштини Републике Српске", прецизирао је Дмичић.

Он је истакао да мандат члановима Комисије траје до констатовања резултата референдума о Суду и Тужилаштву БиХ у Народној скупштини Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске именовала је јуче чланове Комисије за спровођење референдума у Српској о Суду и Тужилашву БиХ.

За предсједника Комисије именован је Жељко Мирјанић, а чланови су Љиљана Дабић, Вили Куљанац, Драгољуб Рељић, Миле Дмичић, Жељко Шкондрић, Добрила Дринић Малић и Драган Ристић, те Дарко Кременовић.

Одлуку о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ Народна скупштина Републике Српске донијела је 15. јула ове године.