latinica  ћирилица
28/09/2015 |  08:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Милановићу, свађај се сам са собом

Србија је озбиљна и одговорна држава и више неће улазити у било каква препуцавања с било којим хрватским званичником, али ако буде осјетила да је угрожена, знаће да одговори, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Поводом хрватске пријетње о "херметичком затварању граница", Стефановић је за данашњи "Информер" рекао да ће надлежни наставити да се понашају у складу са интересима грађана.

"Искрено се надам да ће Хрватска водити рачуна приликом доношења било какве нове одлуке. И због својих економских интереса и због односа са Србијом. Хоћемо да градимо добросусједске односе и трудимо се да то покажемо. Надам се да се више никада неће догодити затварање граница или нешто слично", рекао је он.

У случају да се ипак деси нова блокада, Стефановић каже да ће Србија на озбиљан начин одговорити снагом аргумената.

"Неће улазити у сукобе, нити ће учинити било шта што би могло да нашкоди грађанима. Наравно, као и у претходној кризи, показаћемо да смо чврста и озбиљна држава која умије да одговори кад сматра да је угрожена и кад су њена права повријеђена", рекао је Стефановић.

На оптужбе из Хрватске да Србија и даље има договор са Мађарском, министар одговара да нити смо раније усмеравали избеглице, нити то данас радимо, нити ћемо то радити у будућности.

"Не присиљавамо никога да иде на било који гранични прелаз. Остављамо њима да одлуче. У складу са међународним правилима, они кад уђу у Србију имају право на слободу кретања и то поштујемо. Свако ко поразговара са њима може то да види", рекао је Стефановић.