latinica  ћирилица
28/09/2015 |  09:37 | Аутор: Б92

Пелегрини: Сити ће освојити Лигу шампиона

Менаџер Манчестер Ситија Мануел Пелегрини увјерен је да ће 'Грађани' освојити Лигу шампиона и бити јаки попут Барселоне.

"У посљедње двије године стално смо се састајали са Барселоном, а да смо Виљареал или Малага не би догурали тако далеко", рекао је Пелегрини и додао:

"У поређењу са Барселоном, Реалом, Бајерном или Јувентусом, ово је веома млада екипа. Млађи смо од свих екипа које су освајале Лигу шампиона у претходних десет година. Само што смо склопили тим и треба времена да се развијемо", сматра Чилеанац.

Сити је у посљедње двије сезоне елиминисан у првој рунди нокаут фазе, док је 2011. и 2012. године заустављен већ у групној фази.

"Тако ће и бити у будућности и апсолутно сам увјерен да ћемо освојити Лигу шампиона. Морамо бити јак тим у Европи, али не о трошку Премијер лиге. Можемо одиграти само једну лошу утакмицу и испасти из елите, док у Премијер лиги имате простора и за грешке. Не смијемо бити сконцентрисани само на једну ствар. Лига шампиона мора да нам буде циљ, а не опсесија. Једног дана ћемо бити јаки као Барселона", вјерује Пелегрини.