latinica  ћирилица
28/09/2015 |  10:34 | Аутор: СРНА

Кошарац: Мектић ће се стидјети својих изјава

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да ће министар безбједности БиХ Драган Мектић једног дана да се стиди својих изјава и спремности да служи својим шефовима у страним амбасадама у Сарајеву и да беспоговорно и бескрупулозно испуњава њихове политичке циљеве усмјерене ка дестабилизацији и рушењу Републике Српске и њених институција.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

"Као и многи други у СДС-у, Мектић очигледно болује од политичког сљепила и не може да види како га странци и људи Бакира Изетбеговића свакодневно билдају и инструментализују у борби против Републике Српске. Једног дана, када више не буде министар и када га СДА и странци одбаце као употријебљену крпу, можда ће схватити шта је и како радио и колико је штете нанио свом народу и Републици Српској", поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Коментаришући јучерашњи Мектићев иступ, Кошарац је рекао да је невјероватно какве све ингеренције покушава да приграби актуелни министар безбједности, који је у силној жељи да се по сваку цијену обрачуна са политичким противницима, у једном тренутку био и полицајац, и тужилац, и судија, па чак и портпарол Тужилаштва БиХ.

"Ако Мектић мисли да има толике моћи и надлежности и ако он заиста командује свим тим институцијама, позивам га да се не исцрпљује на изјавама дипломате сумњивог кредибилитета. Умјесто тога, могао би да нареди Тужилаштву БиХ да процесуира бројне неотворене предмете ратних злочина против Срба, политичка убиства у Источном Сарајеву, инспираторе терористичног напада на полицијску станицу у Зворнику или организаторе и починиоце напада на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима", истиче Кошарац.

Додаје да је жалосна чињеница да Мектићеве изјаве све више личе на иступе Бакира Изетбеговића, који је својевремено јавно наређивао Тужилаштву БиХ кога ће хапсити и оптуживати.

"Јадна је земља у којој се институције тужилаштва и суда на овако очигледан начин покушавају искористити за промјену политичких прилика или за политичке обрачуне најгоре врсте. Таква земља и политике немају никакве шансе да опстану", закључио је Кошарац.