latinica  ћирилица
28/09/2015 |  10:38 | Аутор: СРНА

Ухапшен Јерко Иванковић Лијановић

Више особа, међу којима и некадашњи министар пољопривреде Федерације БиХ Јерко Иванковић Лијановић, ухапшено је јутрос због злоупотребе додјеле пољопривредних подстицаја, потврдио је Срни извор из Федералне управе полиције.

Исти извор наводи да је Лијановић ухапшен у Широком Бријегу по налогу Тужилаштва Тузланског кантона које против њега води истрагу.

Ова полицијска акција спроводи се и на подручју Тузланског кантона, гдје је ухапшенин посланик у Скупштини Тузланског кантона Мерсед Шерифовић.

Припадници Федералне управе полиције привешће Лијановића у тузланско тужилаштва.

"Дневни аваз" сазнаје да су у акцији ухапшени и Един Ајановић, актуелни министар трговине и туризма у Влади Тузланског кантона и министар пољопривреде у прошлом сазиву, као и замјеник министра пољопривреде у Посавском кантону.

Суд БиХ укинуо је прошле седмице мјере забране кретања Јерку Иванковићу, које су му одређене након што је у септембру 2014. године ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ у септембру 2014. године наложило је хапшење Јерка Иванковића Лијановића, његове тројице браће и још неколико особа запослених у њиховим предузећима осумњиченим за организовани криминал, неплаћање пореза и прање новца.