latinica  ћирилица
28/09/2015 |  12:56 | Аутор: Агенције

Вулин: Сигуран сам да неће херметички затворити границу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас да је сигуран да ће се одустати од идеје херметичког затварања границе, коју је као могућност најавио хрватски премијер Зоран Милановић.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

"Чуо сам, и сви заједно смо слушали, најаве о блокади наших граница. Врло брзо се одустало од тога и сигуран сам да ће се и од таквих идеја одустати", рекао је Вулин новинарима.

Он је поново позвао хрватске власти да "нас не мешају у своје унутарполитичке обрачуне" и "да не будемо део њихове изборне кампање".

"Нека свако ради свој посао, нека се и они труде да достигну стандарде наше хуманости, ефикасности и организованости и сигуран сам да ћемо сви бити веома задовољни", навео је Вулин.

На питање ко координира аутобусе да из Прешева иду баш у Шид, с обзиром да је хрватски премијер оптужио Србију да то намерно ради, Вулин је одговорио да избеглице не координира нико.

Истакао је да је координација у ствари потреба миграната, додајући да је врло занимљиво да Милановић није оптужио Србију ни за шта када су мигранти одлазили у Мађарску.