latinica  ћирилица
28/09/2015 |  13:40 | Аутор: СРНА

Акција "Лагер"- Криминалистички обрађено 14 лица, укључујући и два полицајца

Полиција је, у оквиру акције "Лагер", на подручју Бањалуке претресла 14 локација и криминалистички обрадила 14 лица, од којих су седам радници шумског газдинства, пет самостални превозници и два полицајци Центра јавне безбједности Бањалука, рекла је портпаролка ЦЈБ Марија Маркановић.
Полиција Српске - Фото: илустрација
Полиција СрпскеФото: илустрација

Ријеч је о лицима - С. Кондић, М.Батар, М.Шипка, М.Квочка, М.Бабић, Д.Ђукић, Б. Зечевић, Ђ.Стјепановић, З.Јањетовић, Д.Ковачевић, Р. Штековић, Р.Стјепановић и полицајцима чији су иницијали Р.Ђ. и Д.Г.

Маркановићева је новинарима рекла да ће, након документовања предмета, у редовној процедури против свих 14 лица бити достављен извјештај Окружном тужилаштву Бањалука за 14 кривичних дјела шумска крађа, недозвољена трговина и злоупотреба службеног положаја или овлашћења извршених током ове године.

"Према припадницима ЦЈБ Бањалука биће предузете и мјере према Закону о полицијским службеницима и Правилнику о дисциплинској одговорности полицијских службеника", додала је Маркановићева.

Напоменула је да је акција "Лагер" резултат вишемјесечне истраге спроведене у координацији са Окружним тужилаштвом Бањалука, а током претреса, извршених на основу наредбе бањалучког Основног суда, изузета је документација која упућује на извршење ових кривичних дјела, средства извршења /шумски чекићи/ и више мобилних телефона са припадајућим и другим СИМ картицама.

Маркановићева је навела да је резултат акције одузимање укупно 300 метара кубних дрвних сортимената, који су на основу наредбе Основног суда Бањалука, депоновани у складиште Јавног предузећа "Робне резерве Републике Српске".

Тачан износ причињене материјалне штете биће утврђен након вјештачења.