latinica  ћирилица
28/09/2015 |  16:05 | Аутор: СРНА

Саудијска Арабија: Убијени припадници "Исламске државе"

Саудијске снаге убиле су два осумњичена припадника "Исламске државе", а тројица су уухапшена у координисаним акцијама у пријестоници Ријаду и у граду Дамаму, на истоку земље, саопштено је данас из саудијског Министарства унутрашњих послова.
Саудијска Арабија - Фото: REUTERS
Саудијска АрабијаФото: REUTERS

У саопштењу се наводи да су убијени и ухапшени били припадници ћелије "Исламске државе" који су планирали да изврше "терористичко дјело" и да је једна од локација у коју су упале власти била постројење за производњу бомби.

"Исламска држава" позвала је своје присталице да врше нападе у Саудијској Арабији, а низ смртоносних напада које су извршили њихови сљедбеници изазива забринутост због све веће опасности од милитаната у тој земљи.

Саудијске власти саопштиле су током викенда да је у провинцији Хаил, на сјеверу земље, убијен 18-годишњи осумњичени припадник џихадистичке организације те да је његов брат ухапшен након што су отели рођака и снимили погубљење, послије чега су убили још три особе.

Током прошлог мјесеца, бомбаш самоубица из "Исламске државе" убио је најмање 15 особа у џамији у коју су одлазили припадници безбједносних снага на југозападу Саудијске Арабије.