latinica  ћирилица
28/09/2015 |  16:15 | Аутор: Б92

Вулин: Милановић ће разговарати сам са собом

Министар Александар Вулин критиковао је хрватског премијера Зорана Милановића, јер због предизборне кампање угрожава односе Хрватске и Србије.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

Вулин је, поводом Милановићеве изјаве да више неће разговарати са српским премијером Александром Вучићем, рекао да ће српски премијер разговарати са свима у интрересу нашег народа док ће предсједник хрватске владе "изгледа разговарати сам са собом".

"Влада Србије ће увијек поштовати Хрватску, увијек ћемо водити рачуна да наши народи и наше земље живе у најбољим могућим односима, а надамо се да ће изборна капмања у Хрватској проћи јако брзо и да ће Милановић можда чак и у изборној кампањи схватити да се тако не води држава", рекао је Вулин.

Он је поручио хрватском премијеру да своје жеље остави за себе и своју породицу и "да је у интересу његовог као и српског народа да представници наших држава увијек разговарају и у да ће српској страни увијек имати саговорника".

"Господин Милановић је показао је да је мали политичар и да никада неће постати велики државник", рекао је Вулин.

Он је изрзио наду да ће изборна кампања у Хрватској бити завршена веома брзо "па да наши односи више неће трпити због тога што Милановић не може да нађе другачији начин да прикупи још по неки глас".

Вулин је оцијенио и да је то уобичајно када "изостану реформе или немате економске резултате".

Милановић је раније данас у Загребу отворио Биоцентар и том приликом у разговору с новинарима, који су га питали да прокоментарише сусрет предсједника Србије Томислава Николића са хрватском предсједницом Колиндом Грабар Китаровић у Њујорку, рекао: "А ко је уопште тај Николић".

Милановић је споменуо и премијера Србије, рекавши да му "дође да своје опоненте носи као орден на одијелу".