latinica  ћирилица
28/09/2015 |  19:45 | Аутор: РТРС

Душко Перовић одбацио оптужбе Гордана Милинића (ВИДЕО)

Шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић изјавио је за нашу Телевизију да је "Зарубежњефт" купио нафтну индустрију Српске преко своје компаније кћерке "Њефтегазинкор".

Перовић је одбацио оптужбе бившег шефа Представништва Републике Српске у Русији Гордана Милинића који је изјавио да приватизација Рафинерије и Нафтне индустрије Републике Српске није извршена преко "Зарубежњефта", већ је, како је навео, формирано предузеће "Њефтегазинкор", које су касније купиле разне приватне фирме међу којима је и фирма Душка Перовића. Ове оптужбе Перовић назива неутемељеним.

Оптужбе Гордана Милинића су без покрића – категоричан је Душко Перовић. Објашњава да он у том периоду није радио за Републику Српску већ за "Зарубежњефт".

- Нафтну индустрију Републике Српске је купио "Зарубежњефт" преко своје компаније кћерке "Њефтегазинкор". Прошле године се министар Ковачевић обратио "Зарубежњефту" који је потом послао извод из судског регистра ко је власник "Њефтегазинкор". Зарубежњефт је 100 одсто у власништву државе и "Њефтегазинкор", као ћерка компанија, је власништво 100 одсто - каже Перовић.

Перовић наводи да Српска тек сад има Представништво у Русији, а да је до сад то била приватна фирма која је трговала, куповала и продавала. Истиче да је бивши шеф Представништва у Русији Гордан Милинић једини био овлашћен за подизање новца са рачуна, а да то није могла учинити ни Влада Српске. Перовић је рекао и да постоји сумњива документација која потврђује скидање новца са рачуна и чековних књижица на недопуштен начин.

- То представништво ја нисам преузео, преузела је државна комисија Владе Републике Српске. Ради се о приватној фирми коју је основао Тодор Дутина, а они су преко те фирме трговали, само се звало представништво Републике Српске. Тамо је било свега и свачега, ја сам одбио то да преузмем пошто је ту свега било и основао сам ново представништво које није фирма, већ представништво Републике Српске - каже Перовић.

Душко Перовић најавио је да ће тужити Гордана Милинића који ће, како каже, морати судским путем да докаже своје тврдње.