latinica  ћирилица
29/09/2015 |  09:12 | Аутор: Блиц

"Београд на води"- Најскупљи квадрат 3.000 евра са порезом

Квадрат стамбеног простора у "Београду на води" коштаће од 2.500 до 3.000 евра са порезом, пише Блиц.
Пројекат: Београд на води - Фото: илустрација
Пројекат: Београд на водиФото: илустрација

Постављањем камена темељца за градњу прве двије стамбене зграде и свечаним остварањем Саве променаде почела је изградња комплекса "Београд на води". Двије стамбене куле имаће 296 станова, односно око 60.000 квадратних метара, а продаја станова, по принципу регистрације заинтересованих за куповину, почиње 3. октобра. Станови ће бити једнособни, двособни и четворособни. Како Блиц сазнаје, цијена најјефтинијег квадрата биће 2.500 евра, док ће квадрат станова са погледом на ријеку коштати 3.000 евра.

Осим тога, "Београд на води" добиће и нови хотел из ланца Сент Бриџис који ће се налазити унутар највише куле овог насеља, која ће уједно бити и највиша зграда у Србији. У оквиру куле ће, осим хотела и станова бити и видиковац с којег ће се пружати поглед на читав град.

Директор Игл хилса, Мухамед Алабар, изјавио је да је тај пројекат прави драгуљ и да се сада открива тек један његов дио.

- Имамо исти циљ - да промијенимо овај амбијент и да Београд и Србија напредују. Ово није пројекат само за оне који ће у њему живјети, већ за све грађане Београда и Србије који ће овдје долазити да се забаве, проведу, тргују, раде или само уживају у ријеци - рекао је Алабар

Према његовим ријечима, сваки град мора да има економски центар, а развој обале биће покретач развоја Београда тако што ће привући инвестиције, подстаћи туризам, бизнис...