latinica  ћирилица
29/09/2015 |  10:15 | Аутор: СРНА

Бугојно- Арапи купују земљиште и у мјесту Ростово

Арапи са Блиског истока почели су куповину земљишта у Ростово у општини Бугојно, након што су покуповали велики број парцела за градњу у Кантону Сарајево, те на рубним дијеловима Лепенице.
Арапи купују земљиште у Ростову (фото:fotoljublja.blogspot.com) -
Арапи купују земљиште у Ростову (фото:fotoljublja.blogspot.com)

На Ростову су се појавили представници из појединих арапских земаља који су већ купили и резервисали парцеле за изградњу одређених објеката или спортских терена, преноси Вечерњи лист, издање за БиХ.

Салих Херцег из Новог Травника, који надзире радове на изградњи хотела на Ростову, каже да су Арапи закупили огромне парцеле, на којима желе правити хотеле и спортске терене.

"Располажемо информацијама да желе куповати још земље. Очекује се да ускоро почне изградња инфраструктуре, а вјерујемо да ће на прољеће бити завршени бројни објекти", рекао је он.

Ростово је од Бугојна удаљено 12 километара и има одличне потенцијале за развој туризма, али нису само ове локације Арапима атрактивне за куповину земљишта.

Они су заинтересовани за куповину земље уз ријеку Босну, од Семизовца до Високог, а већ су купили земљиште на путу од Високог према Кисељаку, у заосеоку Буци.

Занимљиво је да они купују земљу на фирме које отварају у Федерацији БиХ, наводи исти извор.

Према ранијим подацима Министарства безбједносни БиХ, у БиХ су регистроване 232 компаније држављана Кувајта.