latinica  ћирилица
29/09/2015 |  11:57 | Аутор: СРНА

Бањалука: Злоупотребом присвојио 24.460 КМ

Бањалучка полиција поднијела је извјештај надлежном тужилаштву против мушкарца чији су иницијали С.Ц. /68/ због сумње да је током 2012. године, обављајући послове секретара Коњичког клуба Бањалука, злоупотријебио службени положај и оштетио буџет Републике Српске за 24.460 КМ.
Центар јавне безбједности Бања Лука - Фото: РТРС
Центар јавне безбједности Бања ЛукаФото: РТРС

 Извјештај против С.Ц. поднесен је данас Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да је фалсификовањем или уништавање пословних или трговачких књига или исправа присвојио 24.460 КМ, речено је у Центру јавне безбједности Бањалука.

С.Ц. је осумњичен да је, обављајући послове секретара Коњичког клуба из Бањалуке, током 2012. године, прекорачио границе својих овлашћења, те покретну војну имовину "Ливницу", која му је одлуком Владе Српске додијељена на трајно коришћење, продао фирми "Тешић" из Градишке.

Осумњичени је наплаћена средства од 24.460 КМ задржао за себе, чиме је за тај износ оштетио буџет Републике Српске, док је пратећу документацију о преузимању покретне војне имовине и документацију о реализацији средстава од продаје прикрио или уништио.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против Славка Црнића.