latinica  ћирилица
29/09/2015 |  15:36 | Аутор: РТРС

Павић: Престати са политиком омаловажавања Српске

"Апелујем на Савез на промјене да на нивоу БиХ, без обзира што нису на власти у Републици Српској, воде рачуна прије свега о Републици Српској, али и на Владу Републике Српске да мора сарађивати са институцијама БиХ, без обзира ко их чинио. Нарочито се мора сарађивати у области заштите уставних права Републике Српске, у заштити права која су стечена Дејтонским мировних споразумом", нагласио је предсједник Демократског народног савеза, Марко Павић, на конференцији за новинаре одржаној у Приједору.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

Павић је нагласио да овакво дјеловање мора престати, јер ће тиме профитирати само они који желе нарушавање Републике Српске.

- Ми смо сада дошли у прилику да на нивоу БиХ представници Републике Српске предузимају све да омаловаже органе Републике Српске, да овлашћења Републике Српске пренесу на ниво БиХ, да униште буџет Српске - рекао је Павић, истичући да је крајње вријеме да таква политика престане.

Коментаришући мигрантску кризу, Павић је изјавио да је овај дио Европе увучен у нешто у чему је најмање крив, те да је излаз из такве ситуације у рјешавању односа земљама – узрочницима стања.

Павић је комантарисао и подношење оставке високог функционера ДНС-а, Јована Вуковљака на све функције у партији.

-Када бих ја требао судити, ја бих се уздржао од таквог суда, али бих рекао да су неке одлуке донесене и да свако ко је у ДНС-у мора поштовати те одлуке, али је исто тако легитимно право сваког нашег члана да се бори да промијени одлуке, ако су лоше - изјавио је Павић.

Он је нагласио да је овај случај интерна ствар ДНС-а и да ће то ријешити унутар странке, без помоћи душевбрижника са стране.