latinica  ћирилица
29/09/2015 |  16:12 | Аутор: РТРС

Костајница: Предузеће "Форест"-а проширује производњу (ВИДЕО)

У Костајници је данас отворен нови производни погон, предузећа за прераду дрвета "Фореста". Пројекат је вриједан два милиона марака, а новац је обезбијеђен кредитом Инвестиционо-развојне банке.
Фабрика - Фото: РТРС
ФабрикаФото: РТРС

У предузећу Фореста, данас ради 86 радника, који су након прошлогодишњих поплава с руководством овог предузећа, успјели да превазићу све недаће и омогуће нормалан рад.

- Значи ми много. Од тога живимо, од плате моје и женине. Плата је редовна, рекао је Зоран Дејановић, радник "Фопресте".

На помолу је 40 нових запослених, ако руководство успије обезбиједити сировину. Нови производни погон обухвата површину од 3.600 квадратних метара, а вриједност инвестиције је два милиона марака.

- Ова инвестиција је проширење досадашње производње. Ово је једна од најсавременијих технологија у изради племенитих фурнира и ламела. Имамо обезбјеђено тржиште, обезбјеђен пласман, рекао је Светозар Станисављевић, власник предузећа "Фореста" Костајница.

Нови производни погон Фореста отворио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је истакао да је ово предузеће несумњив ресурс за Републику Српску, те да је након прошлогодишњих поплава Влада Српске обезбиједила 850.000 марака за регулацију тока рјечице Тавије, а путеви Републике Српске за изградњу моста.

Предузеће Фореста из Костајнице 80 одсто својих производа извози у земље од Португала и Шпаније до Кине и Јапана, а новом технологијом ова фирма ће постићи знатно бољи квалитет и капацитет својих производа.