latinica  ћирилица
29/09/2015 |  16:56 | Аутор: СРНА

СНСД: Мектићу, не постоји "министар БиХ"

Савез независних социјалдемократа саопштио је да министар безбједности БиХ Драган Мектић себе титулише као "министар БиХ", иако такво нешто не постоји, јер је министар у Савјету министара БиХ.
СНСД -
СНСД

СНСД наводи да Мектић "свакодневно прави ријалити шоу", због чега га у Сарајеву зову и "таблоид Мектић", да најављује спектакуларна хапшења, крши процедуре у формирању радних тијела без представника Републике Српске, оптужује за фалсификат свог потписа, па онда заташкава то кривично дјело.

Ова странка наводи и да Мектић одређује шта ће радити Тужилаштво БиХ, даје статус заштићеног свједока лицу које након више година оптужује Милорада Додика за наводно узимање килограма злата, "а досад је ћутао", те отворено на телевизији каже да ће на чело Агенције за истраге и заштиту БиХ поставити "свог човјека", па ће онда почети борба против криминала и корупције.

"На основу налога Бакира Изетбеговића Суд БиХ експресно је осудио директора Сипе Горана Зупца као да је он палио и рушио по Сарајеву у прошлогодишњим демонстрацијама. Истовремено, стварним палиоцима и рушиоцима и даље суде, али само за прекршаје", наводи се у саопштењу.

СНСД наглашава и да функционер ПДП-а Александар Голијанин најављује хапшења и каже да зна кога ће Сипа хапсити, али неће да каже.

"Није чудо што је прво питање за кандидате за директора Сипе, који ће се убудуће звати `Мектићев човјек`, било - "Хоћеш ли хапсити по Бањалуци", наводи се у саопштењу СНСД-а.