latinica  ћирилица
29/09/2015 |  18:35 | Аутор: Агенције

Први снимци руских авиона у Сирији (ВИДЕО)

Француска ТФ1 објавила је снимке руских авиона на аеродрому у Латакији. На снимцима се виде авиони паркирани поред аеродрома и покривени зеленим покривачем.
Први снимци руских авиона у Сирији - Фото: Screenshot/YouTube
Први снимци руских авиона у СиријиФото: Screenshot/YouTube

Сирија је претходних дана добила нове борбене и извиђачке авионе из Русије за борбу против Исламске државе, навели су извори из сиријске војске.

"Наша авијација преузела је испоруку најмање пет борбених авиона из Москве, као и извиђачки авион који нам омогућава уочавање мете са великом прецизношћу", потврдио је високи сиријски званичник у изјави за агенцију АФП.

Исти извор је рекао да су авиони стигли прошлог петка у војну базу у сиријској провинцији Латакија, традиционалном упоришту режима сиријског предсједника Башара ал Асада.

Јуче је геенрал НАТО Филип Бридлов рекао је да је забринут због јачања руских војних снага у Сирији.

Бридлов је рекао да је Русија у Сирију послала много напредније оружје него оно које је потребно за борбу против Исламске државе, и то у циљу да заштити предсједника Башара ел Асада, пренио је АФП.

"Реч је о софистицираном противавионском оружју", рекао је Бридлов и навео да није видио припаднике Исламске државе који лете у авионима за чије су обарање потребне такве ракете.