latinica  ћирилица
29/09/2015 |  18:40 | Аутор: Б92

Мексички картел спонзорисао Месија?

Америчке власти, укључујући и ДЕА, тренутно истражују хуманитарне мечеве Лео Меси и пријатељи које је организовао Аргентинац.

Америчка служба за борбу против наркотика укључила се у истрагу о утакмицама које су биле организоване 2012. и 2013. године у Колумбији.

Меси већ има дугу историју оптужби да је утајио више милиона евра пореза, а сумња се да су исто учинили и његови саиграчи Нејмар и Хавијер Маскерано.

Споменута два пријатељска меча, у којем су учествовале многе свјетске фудбалске звезде, под истрагом је због могућности прања новца зарађеног трговином наркотицима. Према информацијама листа “Ел Мундо“ америчке и шпанске власти пронашле су доказе о пореским преварама које су у уској вези са мечевима у Колумбији.

Они су организовани под окриљем Фондацио Лионел Меси којом руководи његов отац Хорхе, а за циљ су имале скупљање новчаних средстава за помоћ дјеци широм свијета.

Наводно је мексички картел финансирао догађаје, што је био најлакши начин да се опере новац од трговине наркотицима. Још није познато да ли је Хорхе Меси био упознат са овом ситуацијом.

Осим финансијских проблема, фудбалер Барселоне прије неки дан доживео је тешку повреду кољена због које ће морати да паузира најмање два мјесеца.