latinica  ћирилица
29/09/2015 |  18:54 | Аутор: СРНА

Козара: Годишњица обиљежавања 70 година постојања ФK "Козара"

Поводом обиљежавања 70 година постојања Фудбалског клуба "Козара" на Градском стадиону у Градишци екипа домаћина данас је одиграла утакмицу против Фудбалске репрезентације Прве лиге Републике Српске.

У утакмици, гдје је резултат био у другом плану, репрезентација Прве лиге Српске савладала је "Козару" резултатом 2:0.

Као предигра овог сусрета одиграна је утакмица између селекција предпионира репрезентације Републике Српске и "Козаре", у којој је репрезентативна селекција Српске узраста до 13 година сваладала своје вршњаке из Градишке резултатом 1:0.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић рекао је да су ријетки клубови који се могу похвалити богатом седамдесетогодишњом традицијом какву има ФК "Козара", која је прави спортски представник Градишке.

Он је нагласио да се већина клубова налази пред финансијским изазовима, те да на питање како обезбиједити стабилније финансирање клубова треба да одговори нови закон о спорту.

"Општина је значајан финансијски ослонац за ФК `Козара` и за остале спортске клубове на подручју општине без развоја привреде и већег пуњења буџета тешко је правити нове искораке", нагалсио је Латиновић.

Предсједник ФК "Козара" Јовица Буловић рекао је да се овај клуб превасходно фокусирао на рад са младим фудбалерима и у Првој лиги Републике Српске има најмлађи тим са просјеком од 21 годину.

"Екипа је базирана на омладинској школи, и тренутно се ради на идентификацији и афирмацији младих фудбалера", рекао је Буловић.

Буловић је током полувремена уручио плакете заслужним фудбалерима и спортским радницима.

Плакета је додијељена Асиму Хаџиалагићу - првом капитену "Козаре", који је за овај клуб наступао више од 20 година, одиграо 650 утакмица и постигао 1.003 гола.

Ова легенда "Козаре" је чак 18 година играо без једног бубрега, који је изгубио у саобраћајној несрећи. Доктори су му тада савјетовали да остави фудбал, али је љубав према "Козари" била јача.

Плакете су добили и заслужни спортски радници и бивши функционери "Козаре", Танасије Гаковић, Бранислав Јанковић и Данило Гајевић.