latinica  ћирилица
29/09/2015 |  19:21 | Аутор: СРНА

Амбасадор Јапана у посјети општини Вишеград

Вишеград има велики потенцијал и туристички сектор је важан за будући развој ове општине, изјавио је данас амбасадор Јапана у БиХ Казује Огава који је посјетио ову општину.

Руководство општине Вишеград представило је амбасадору Јапана туристичке потенцијале општине Вишеград.

"У разговору са начелником упознат сам да број туриста који из Јапана долазе у Вишеград расте из године у годину на наше велико задовољство", рекао је новинарима Огава у додао да је његова улога као амбасадора да промовише земљу како би привукли што више људи да дођу у Вишеград.

Он је истакао да је компанија "Тошиба", једна од највећих компанија у енергетском сектору, обезбиједила турбину и пратећу опрему за Хидроелектране Вишеград и да је у оквиру ове посјете желио да обиђе и хидроелектрану Вишеград, те оцијенио да је то примјер успјешне билатералне сарадње између Јапана и БиХ.

Огава је рекао да је одушевљен вишеградском ћупријом, термалном бањом "Вилина влас", Андрићградом и Шарганском осмицом у Мокрој Гори, коју је, такође, обишао.

Начелник општине Вишеград Славиша Мишковић изразио је задовољство што је нови јапански амбасадор управо за прву посјету некој општини у Републици Српској одабрао Вишеград и додао да су амбасадора данас упознали са туристичким потенцијалима ове општине.