latinica  ћирилица
29/09/2015 |  19:37 | Аутор: Агенције

Аксел Шпрингер купио Бизнис инсајдер

Њемачка издавачка кућа "Аксел Шпрингер" објавила је данас да је договорила куповину америчког пословног портала "Бизнис инсајдер" за суму од 306 милиона евра.

У саопштењу "Аксел Шпрингера", који посједује већ девет одсто акција у "Бизнис инсајдеру", наводи се да је договорена куповина додатних 88 одсто акција за суму од 306 милиона евра, преноси Франс прес.

Преосталих 3,0 одсто акција остаће у власниству инвестиционе компаније "Безос експедишнс" (Безос Еxпедитионс), у власништву извршног директора Амазона, Џефа Безоса.

- Преуизмање "Бизнис инсајдера", који је "Шпрингер" окарактерисао као водећи дигитални портал за пословне вијести у САД, представља "кључни дио стратегије "Шпрингера" да прошири своју глобалну мрежу и диверзификује понуду на енглеском језику - наводи се у саопштењу немачке компаније.

Портал "Бизнис инсајдер" је почео са радом 2007. године и запошљава више од 325 људи, од чега је половина новинара. Уз 76 милиона посјетилаца мјесечно, вриједност "Бизнис инсајдера" је процијењена на 442 милиона долара или 395 милиона евра, наводи Франс прес.