latinica  ћирилица
29/09/2015 |  21:36 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Одиграна представа "Смешна бајка"

У оквиру 7. фестивала дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске, који се одржава у Мркоњић Граду, вечерас су чланови Драмске секције "Плива" из Језера одиграли представу "Смешна бајка".
Мркоњић Град - представа "Смешна бајка" - Фото: СРНА
Мркоњић Град - представа "Смешна бајка"Фото: СРНА

Комад је настао по тексту Тоде Николетића и у режији Тање Томић.

Томићева каже да глумци у овој представи на комичан начин дочаравају ситуацију на једном двору на коме је принцеза тужна и траже јој принца.

Она је изразила задовољство што су чланови Драмске секције "Плива" имали прилику да учествују на једном оваквом фестивалу, јер је ријеч о младој драмској групи која постоји тек годину дана.

- С обзиром на то да смо млада драмска група, битно нам је да се чује за нас. Упознали смо многе колеге који су нам дали сугестије и идеје. Надамо се да ово није посљедњи фестивал на којем учествујемо - рекла је Томићева.

Дјеца су на Фестивалу имала прилику да погледају и представе "Чаробна свирала вилењака Милана" Плесног клуба "Латино денс" и Дис позоришта младих из Бањалуке, "Пепељуга у земљи чуда" Драмске сцене СПКД "Просвјета" из Прњавора и "Магареће године" Дјечијег драмског ансамбла мркоњићког Градског позоришта.

Сутра ће бити одигране представе "Ко некад у осам" Градског позоришта "Јазавац", студио "Јазавац" из Бањалуке и "Гдје је мој нос" Зворничког драмског позоришта, након чега ће бити проглашени побједници.

Организатор Фестивала је Градско позориште Мркоњић Град, а покровитељ општина.