latinica  ћирилица
29/09/2015 |  22:26 | Аутор: СРНА

Ухапшено 48 осумњичених чланова "Ндрангете"

Италијанска полиција ухапсила је 48 осумњичених чланова мафије "Ндрангета" у склопу акције током које су откривена њихова пословања са цвијећем и чоколадом те наркотицима и наоружањем, рекао је данас тужилац Франко Роберти.

Осумњичени чланови два клана "Ндрангете", такође су повезани са илегалним шверцом на холандском тржишту цвијећа и украденом чоколадом "Линт".

Замјеник државног тужиоца у Риму Микеле Престипино истакао је на конференцији за новинаре да мафија из региона Калабрије има "велику флексибилност, адаптира се на тржиштима са највећим могућностима за богаћење".

Италијанска полиција је у сарадњи са холандсим тужилаштвом открила неколико ћелија од кланова у Холандији усмјерене на трговину цвијећем.

"Ова операција је показала да `Ндрангета` има финансијске и људске начине да се настани и изван матичне државе", нагласио је Престипино.

Истрагом је откривена и трговина са 250 тона чоколаде "Линт" вриједне више од седам милиона евра, украдене у Италији крајем прошле године и продаване у Италији, Пољској, Аустрији и Швајцарској.