latinica  ћирилица
30/09/2015 |  16:36 | Аутор: СРНА

Стефановић: Европа мора да нађе рјешење за мигранте

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да Европа мора да нађе рјешење за мигрантску кризу и нагласио да не очекује да ће доћи до поновног затварања граница с циљем спрјечавања даљих миграција.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

- Затварање граница неће спријечити људе у намјери да иду даље. Они ће наћи начин да дођу тамо гдје намјеравају, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да Европа мора да прецизира колико избјеглица ко мора да прими, да обезбиједи услове за њихов смјештај и боравак, те додао да нико од тога не може бити изузет.

- Лако је рећи - хајде да учествујемо у подјели помоћи из ИПА фондова, али да не учествујемо у рјешавању мигрантске кризе, рекао је Стефановић.

Реагујући на оптужбе опозиционе Демократске Странке да институције власти прислушкују челнике те странке, он је рекао да Бојана Пајтића и Лидију Удовички нико никада није прислушкивао.

Стефановић је, притом, нагласио да је управо ДС у вријеме када је била на власти прислушкивала премијера Србије Александра Вучића у сваком тренутку, чак и у приватним породичним разговорима, те додао да постоје "кофери документације о томе".