latinica  ћирилица
30/09/2015 |  17:08 | Аутор: СРНА

Малешевић: Цијена школарине за студенте који обнављају годину 220 КМ

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је да има обећање од ректора и предсједника Управног одбора Универзитета у Бањалуци да ће цијена школарине за студенте који обнављају годину бити 220 КМ.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

- Данас, на потписивању уговора о коришћењу средстава за пројекте студентских организација, студенти су ме упознали о могућности да Универзитет у Бањалуци подигне цијену школарине за студенте који обнављају годину на 440 КМ. Ја сам студентима обећао да ћу разговарати са ректором и предсједником Управног одбора Универзитета, и то сам и учинио и имам њихово обећање да ће та цијена бити 220 КМ, навео је Малешевић.

Он је истакао да нема разлога да не вјерује да ће бити тако јер је ријеч о одговорним људима.

- То ће вјероватно бити донесено за неколико дана, чим буде заказана сједница Управног одбора Универзитета. Студенти који обнављају годину, ипак, могу бити задовољни, нагласио је Малешевић.

Говорећи о осталим проблемима студената, Малешевић је навео да су они углавном усаглашени и то је Сенат данас на својој сједници прихватио.

- Остаје нам да сутра на сједници Владе буде утврђена висина уписнине за проширене листе. Ја се надам да ће студенти након сутрашње сједнице Владе бити задовољни, рекао је Малешевић.