latinica  ћирилица
01/10/2015 |  11:09 | Аутор: РТС

Подигнута оптужница против Драгослава Космајца

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Драгослава Космајца и још двојице осумњичених, да су извршили злоупотребе положаја подстрекивањем.
Драгослав Космајац         (Фото: Игор Маринковић) - Фото: nezavisne novine
Драгослав Космајац (Фото: Игор Маринковић)Фото: nezavisne novine

Драгослав Космајац се терети за кривично дјело злоупотреба службеног положаја подстрекавањем, рекла је портпаролка Тужилаштва Татјана Секулић и додала да је оптужница достављена суду на потврђивање.

Против Космајца се води још једна истрага у Првом основном тужилаштву због пореске утаје.

Виши суд у Београду у мају је потврдио привремену запљену 23 Космајчева објекта.

Космајац је био ухапшен 9. новембра прошле године и у притвору је био три мјесеца, до 10. фебруара пошто је положио јемство од 200.000 евра.

Више тужилаштво спроводи истрагу против Космајца због кривичних дјела подстрекавања на злоупотребу службеног положаја, док београдско Прво основно јавно тужилаштво води истрагу против Космајца због пореске утаје, противправног заузимања земљишта и фалсификовања исправе и преваре.

Космајца је премијер Србије Александар Вучић прошлог љета означио као највећег нарко-дилера у држави, а у "Бијелој књизи организованог криминала" МУП Србије из 2001. године наведене је као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.