latinica  ћирилица
01/10/2015 |  11:14 | Аутор: СРНА

Дукић-Рајилић: Недопустиво понашање Тужилаштва БиХ

Предсједник Удружења логораша Републике Српске Бранислав Дукић оцијенио је да је скандалозно и недопустиво да Тужилаштво БиХ експресно саслушава некадашњег амбасадора БиХ у Русији Гордана Милинића док у ладицама тог тужилаштва и даље стоје предмети ратних злочина над Србима.
Бранислав Дукић - Фото: РТРС
Бранислав ДукићФото: РТРС

"Савез логораша Српске прије 15 година предао је Тужилаштву БиХ више стотина докумената који доказују да је извршен злочин над Србима, то нажалост и даље стоји у ладицама, јер не желе ниједног тренутка да процесуирају оне који су починили тај злочин, док су за клевету или некакве лажи веома експедитивни", рекао је Дукић.

Предсједник Удружења жена жртава рата Српске Божица Живковић Рајилић напомиње да се Тужилаштво БиХ одавно не бави својим послом, већ бира предмете који се њима свиђају.

"Да Тужилаштво БиХ тако експресно ради на свим предметима не би 20 година након рата било некажњених за стотине убијених жена код својих кућа, по логорима, затворима, сабирним центрима и за друге монструозне злочина, иако се зна који их је починио", рекла је Рајилићева.

Према њеним ријечима, Тужилаштво БиХ се не бави једнаким правима свих народа, већ само птроцесуирањем злочина нас Хрватима и Бошњацима. "Ништа нису учинили да казне починиоце злочина над Србима 20 година", нагласила је Рајилићева.

Гордан Милинић, бивши амбасадор БиХ у Русији, дао је јуче у Тужилаштву БиХ исказ поводом оптужби које је протеклих дана изнио на рачун предсједника Републике Српске Милорада Додика, оптужујући га за примање мита.