latinica  ћирилица
01/10/2015 |  11:20 | Аутор: СРНА

Граничној полицији БиХ донирана три пловила за надзор границе

Шеф Мисије Међународне организације за миграције /ИОМ/ у БиХ Ђанлука Роко и директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић обавили су примопредају донације - три службена пловила за надзор границе, вриједна 170.000 евра, у чијој набавци је учествовала и Гранична полиција са 10 одсто властитих средстава.
Донирана пловила граничној полицији БиХ - Фото: СРНА
Донирана пловила граничној полицији БиХФото: СРНА

Галић је захвалио ИОМ-у на донацији која ће значајно унаприједити капацитете Граничне полиције у надзору "плаве границе" и обављању свакодневних задатака, као и на досадашњој подршци.

Он је рекао да ће пловила бити одмах стављена у функцију и распоређена јединицама Граничне полиције у Бијељини, Зворнику и Вишеграду, те додао да ИОМ има низ пројеката у којима учествује и ова полицијска организација.

Роко је истакао да БиХ има кључну улогу у регији јер се граничи са Хрватском, која је чланица ЕУ, што изазива евентуалну забринутости у вези са уласком миграната у ову земљу.

"У овом пројекту, који финасира Швајцарска и ИОМ, допринијели смо побољшању сарадње граничних служби", рекао је Роко новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, овом донацијом се не рјешавају сви проблеми у вези са опремом и обуком у регији, али је добра подршка политици коју води БиХ и руководство Граничне полиције БиХ.