latinica  ћирилица
01/10/2015 |  13:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Сивић: Циљ против Андоре и Литваније - шест бодова

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је да очекује да екипа забиљежи побједе у утакмицама са Андором и Литванијом у квалификацијама за првенство Европе.
Томислав Сивић - Фото: Novosti.rs
Томислав СивићФото: Novosti.rs

"Имамо нове задатке, пред нама су мечеви са Андором и Литванијом. Циљ нам је свих шест бодова. Ипак, тренутно мислимо о Андори и спремамо се максимално озбиљно", рекао је Сивић на конференцији за медије у просторијама ФШ на Теразијама.
 Он је изразио задовољство што је Сергеј Милинковић-Савић пребачен у А тим.
 "Ипак, лоша вијест је да се Ђурђевић повриједио и то су четири гола мање, колико су заједно постигли. Могуће је да ћемо промијенити систем јер су њих двојица била веома важни играчи тима", рекао је Сивић и додао да очекује везисту Лација у екипи за обавезе младе репрезентације у новембру.
 На Сивићевом списку се налазе и нова имена - Срђан Плавшић и Марко Павловски, а ту је и Мијат Гаћиновић.
 "Када сам дошао рекао сам да радимо селекцију тима и зваћемо играче који су били европски и свјетски играчи. Ти момци заслужују позив у репрезентацију како би изборили већу минутажу у својим клубовима. Ђурђевић је нашао клуб, почео да даје голове, Грујић је "експлодирао" у Звезди, па вјерујемо да ће слично бити и са Павловским".
 Србија је на старту квалификација забиљежила убједљив тријумф над Литванијом (5:0) у Горњем Милановцу.
 "Морамо озбиљно да схватимо сваког противника јер нема лаких. Уколико будемо имали прави приступ резултат неће изостати. Резултати у групи за сада су очекивани, борићемо се за прво мјесто са Словенијом и Италијом. Надам се да ћемо сами одлучивати о својој судбини", јасан је Сивић.
 Србија се 7. октобра састаје са Андором у Новом Саду, док шест дана касније гостује Литванији у Каунасу.