latinica  ћирилица
01/10/2015 |  13:54 | Аутор: СРНА

Бањалука лидер у континенталном туризму

Град Бањалука добио је награду "Бренд лидер аворд" /Brand Leader Award/ за изванредан допринос јачању угледа и конкурентности континенталног туризма Југоисточне Европе.

Награду је примио градоначелник Слободан Гаврановић на свечаности која је одржана синоћ у Београду у оквиру Пете бизнис конференције "Како повећати конкуретност и приходе туристичког тржишта Југоисточне Европе".

Примајући награду, Гаврановић је изразио задовољство што су препознате активности захваљујући којима је Бањалука заузела значајно мјесто на мапи туристичких дестинација Југоистока Европе.

"Био сам изненађен колико људи познају наше напоре и активности које смо улагали у области туризма", рекао је Гаврановић, истичући да ће се и даље радити на развоју туризма у Бањалуци.

Он је навео да Бањалука уз природне ресурсе обилује и манифестацијама које имају међународни карактер и у култури, и у спорту, у науци и многим другим дјелатностима, а да свака међународна манифестација мора бити у функцији туристичке промоције ових простора.

Награду "Brand Leader Award“ додјељује "Мас медиа интернешнел" на основу стандардизованих критеријума који подразумијевају иновативност, висок степен тржишне препознатљивости и позиционирања аутентичног производа.

Ова награда додјељује се 12 година с циљем афирмације најистакнутијих компанија, институција, појединаца и медија који континиураним позитивним развојем и иновативним стратегијама постављају више стандарде и унапређују тржиште, те дају допринос у популаризацији привредног потенцијала, креирања конкуретног тржишног имиџа Југоисточне Европе.