latinica  ћирилица
01/10/2015 |  14:08 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Три одборника напустила СДС

Доскорашњи чланови Клуба одборника СДС-а у Скупштини општине Котор Варош Славко Ђукић, Драган Мијић и Владан Ђекановић данас су званично напустили тај клуб и СДС и убудуће ће дјеловати као одборници Слободног демократског српског клуба.
Котор Варош - Изворни СДС - Фото: РТРС
Котор Варош - Изворни СДСФото: РТРС

Њих је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци представио посланик Слободног демократског српског клуба у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић.

Ђукић је нагласио да је евидентно да је у већини општина дошло до тоталног распада и одвајања чланства СДС-а од руководства странке због, како је истакао, политике руководства СДС-а.

Он је оцијенио да "СДС улази у коалицију са СДА због остваривања личних интереса".

Ђукић је додао да је њиховим иступањем из клуба одборника престала да постоји математичка већина у Котор Варошу и да нову већину чине ПДП, СДС и СДА.

"У Котор Варошу је пауза у локалном парламенту јер је одборник СДА напустио скупштину и нема већине да би могла да ради. Може се закључити да СДА има своју цијену", рекао је Ђукић.

На конференцији за новинаре обратио се и Славко Дуњић у име Изворне СДС који је подржао одборнике из Котор Вароша и изразио наду да ће се прикључити овој странци.

Дуњић је најавио да ће следеће седмице представити још четири одборника из једне општина, не откривајући о којој је ријеч, који излазе из скупштинске већине и прелазе у Изворни СДС.

Он је најавио и да ће 7. октобра у Бањалуци бити отворене просторије Изворне СДС и формиран градски иницијативни одбор странке.