latinica  ћирилица
01/10/2015 |  14:19 | Аутор: СРНА

СНСД: Још једна потврда издајничке политике у Сарајеву

СНСД сматра да је "основни уговор између Исламске заједнице и БиХ, који је усвојио Савјет министара са тројицом министара из, како је саопштено, 'Савеза за преваре' – Мирком Шаровићем, Драганом Мектићем и Игором Црнатком диктат шеријата, те само још једна потврда издајничке политике такозваног Савеза за промјене и поданичког односа према бошњачким странкама у сарајевској власти".
СНСД -
СНСД

"Док је СНСД био на власти, такав уговор није могао проћи крај Средоја Новића, министра цивилних послова, а сада је прошла цијела Исламска декларација Алије Изетбеговића, коју је његов син Бакир сервирао СДС-у и ПДП-у, а они само аминовали", саопштено је из СНСД-а.

У овој странци истичу да овим уговором Савјет министара обавезује сав јавни и приватни сектор у БиХ, дакле све установе и предузећа и сваког послодавца, да муслиманима обезбиједи вријеме за клањање "џума намаза", слободне дане за одлазак на хаџилук, просторије за молитву, право да се могу одијевати по муслиманским обичајима и такви долазити на посао.

"Посебно је важно по члану 14. тог уговора према коме Исламска заједница може штампати новине и часописе, оснивати предузећа, радио и телевизијске станице, те имати слободан приступ државним медијима, а без обавезе да то чини у складу са законима који важе за те области", наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а подсјећају да су "више пута упозоравали на издајничку пробосанску политику такозваних представника Републике Српске у сарајевској власти, коју чине СДС, ПДП и НДП као послушници Бакира Изетбеговића".