latinica  ћирилица
01/10/2015 |  14:30 | Аутор: РТРС

Москва: Руски авиони уништили неколико објеката ИД (ВИДЕО)

Руско ваздухопловство уништило је од почетка операције неколико објеката "Исламске државе" у Сирији, укључујући штаб терориста код града Идлиба и фабрику експлозива и муниције сјеверно од града Хомса, саопштило је Министарство одбране Русије, наводећи да удари по објектима цивилне инфраструктуре нису извођени.
Руски авиони у нападу на ИД (фото: http://sputniknews.com/) -
Руски авиони у нападу на ИД (фото: http://sputniknews.com/)

Званични представник Министарства Игор Конашенков рекао је да су уништени штаб терористичких формација и складиште муниције у области Идлиба, као и утврђени командни пункт екстремиста на три нивоа у области насеља Хама.

Како је пренијела агенција РИА Новости, Конашенков је навео да је уништен командни пункт ИД на периферији насеља Ел-Латамна и показао снимке из беспилотних летјелица у области Идлиба и Ел-Латамне.

"Видите резултате коришћења авиона Су-25 по командном пунтку групе екстремиста у ненасељеној зони на периферији Ел-Латамне", рекао је он новинарима.

Према Конашенковим ријечима, добро утврђено бетонско здање са три нивоа уништено је директним ударом авио-бомби ФАБ-500, а на снимку се види да околни објекти нису страдали, наводи агенција.

Представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков (фото: © Sputnik/ Александар Виљф)

Поред тога, послије потврде обавјештајних информација и резултата ваздушног извиђања, руска ловачка авијација уништила је складиште муниција југозападно од Идлиба, наводи РИА Новости.

ТАС преноси да је Конашенков рекао да је директним ударом бомбе у потпуности уништена фабрика за израду експлозивних средстава и муниције сјеверно од Хомса, у којој су аутомобили пуњени експлозивом и потом се употребљавали за терористичке акте.

Ваздухопловне снаге Русије јуче су почеле са циљаним ударима на објекте забрањене терористичке групе ИД.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је током дана нападнуто осам објеката, а увече још четири. Дању је било извршено више од 20 налета, а ноћу осам, пренио је ТАС.

Руска агенција наводи да се по подацима Министарства у Сирији ангажују модернизовани бомбардери Су-24М и ловци Су-25.

Конашенков је, како преноси Интерфакс, рекао да "удари по објектима цивилне инфраструктуре нису извођени, тим прије по зградама у којима је могло да буде цивила".

Та агенција наводи да је у саставу ваздухопловних снага ангажованих од јуче у Сирији више од 50 авиона и хеликоптера.

ПУТИН: ИЗВИЈЕСТИЛИ О СТРАДАЊУ ЦИВИЛА ПРИЈЕ БОМБАРДОВАЊА

Извјештаји о наводним цивилним жртвама у руским ваздушним ударима у Сирији појавили су се прије него што су руски борбени авиони били у ваздуху, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин.

Путин је рекао да је Москва спремна за такве "информационе нападе".

"Остале земље бомбардују Сирију више од годину дана", рекао је Путин на састанку руског савјета за људска права и нагласио да је коалиција под вођством САД ушла у сиријски ваздушни простор без мандата УН или позива Дамаска.

Путин је додао да Москва "има такав позив и намјерава да се бори само против терористичких организација", преноси "Раша тудеј".

Руски предсједник рекао је да Москва координише своје акције у Сирији са америчким обавјештајним службама и Пентагоном.

Извор: Танјуг/Срна