latinica  ћирилица
01/10/2015 |  14:36 | Аутор: Агенције

Стефановић: Реџеповић одбио полиграфско испитивање

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је Уредник сајта Телепромптер Данило Реџеповић, који је саслушан у сриједу увече, одбио полиграфско испитивање.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је новинарима у Полицијској академији рекао да је Реџеповић, за кога каже да је пријатељ предсједника ДС Бојана Пајтића, на већину питања на саслушању, синоћ око 20 сати, одговорио позивајући се на Закон о медијима.

Истакао је да за сада није видио ниједан доказ да је било прислушкивања.

„То је уједно и одговор на питање ДС - 'Извините, потпуно сам сигуран да ниједна државна институција није прислушкивала ни Лидију Удовички, нити Пајтића'“, рекао је Стефановић.

Министар је навео да ће истрага показати да ли су они били прислушкивани, али и оцијенио да смо остали ускраћени за полиграфско тестирање Реџеповића које би могло да потврди вјеродостојност његових навода .

„Надам се да ће остатак истраге бити усмјерен ка томе да утврдимо одакле се уопште појавио тај папир и да ли је на било који начин вјеродостојан” рекао је Стефановић.

Министар је истакао и да је недавно сазнао да је премијер Александар Вучић прислушкиван док је био у опозицији, те да је увјерен да ће се Вучић обратити јавности у наредних неколико дана.

О прислушкивању Вучића Стефановић каже да је то сазнао када му је премијер то рекао, додајући да је уверен да ће се предсједник владе обратити јавности и показати шта је све рађено од 2008. до 2012. године.

„Остављам то њему”, рекао је Стефановић, одговарајући на питање зашто о прислушкивању Вучића није раније говорио и да ли је тиме учињено неко кривично дјело с обзиром да за Пајтића каже да је прикривао доказе о корупцији.

То, навео је министар, није било непријављивање кривичног дјела, већ само изношење онога шта је радила претходна власт и како се понашала према опозицији.

„То је било прислушкивање људи из опозиције, овдје сада нема ниједног јединог доказа, ни трунчице доказа, да је било ко из полиције, БИА и неке друге безбједносне службе, прислушкивао ове људе”, навео је Стефановић.

Он је рекао и да су двије потпуно различите ствари и дјела то да ли је тадашња БИА прислушкивала Вучића и Пајтићев текст који су, како је подсетио, демантовали и амбасадор САД Мајкл Кирби и компанија CWP и генерални директор ЕМС Никола Петровић.

Како је је навео, у том тексту се помиње да је неко наводно примио новац, и о томе је ћутао годину и по дана као предсједник покрајинске владе.

„То је потпуно незаконито дјело, ја сам за ово (прислушкивање Вучића) сазнао тада када ми је рекао Вучић”, навео је Стефановић.

Упитан да ли је због свих дешавања Вучић ближи одлуци о ванредним парламентарним изборима, Стефановић је рекао да не може да зна шта је премијер одлучио, јер још није донио коначну одлуку.

„Увјерен сам да ће Вучић, када буде размишљао о свему што се дешава и када буде узео у обзир претежан интерес грађана Србије, донијети праву одлуку”, додао је Стефановић, истичући да се он залаже за одржавање избора.