latinica  ћирилица
01/10/2015 |  15:46 | Аутор: СРНА

Сутра промјењиво облачно и мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјењиво облачно и мало топлије вријеме него претходних дана. Ујутро ће бити хладно и претежно облачно, а око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку очекује се честа појава магле.

Током дана преовладаваће мало топлије уз постепено разведравање и више сунчаних периода послије подне. У мјестима гдје се магла дуже задржи остаће прохладно.

Дуваће слаб источни и југоисточни вјетар, а у Херцеговини ће током дана постепено јачати југо.

Јутарња температура ваздуха од шест до девет, на југу до 12, а највиша дневна од 17 до 22, на југу до 26 степени Целзијусових. Нижа температура биће у вишим предјелима.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, док је у Херцеговини сунчано са малом до умјереном облачношћу.

Херцеговина је данас била најтоплија - у Требињу је у 14.00 часова измјерено 25 степени, у Стоцу и Билећи 24, Мостару, Неуму и Љубињу 23 степена Целзијусова.

У Ливну је било 18 степени, у Бијељини, Зворнику, Вишеграду и Невесињу 17, Добоју, Рудом и Зеници 16, Дрвару, Горажду, Градачацу, Сарајеву, Сребреници, Фочи, Гацку, Српцу и Тузли 15,

У Бањалуци је у 14.00 часова измјерено 14 степени, као и у Приједору и Бугојну, у Јајцу 13, на Сокоцу, у Новом Граду, Шипову и Санском Мосту 12, на Иван-седлу, у Мркоњић Граду и Рибнику 11, на Чемерну и у Бихаћу 10, на Хан Пијеску, у Калиновику и Дринићу девет, на Мраковици и у Купресу осам, док је најсвјежије било на Бјелашници гдје су измјерена само два степена Целзијусова.

Температура мора у Неуму данас је у 14.00 часова износила 22 степена.