latinica  ћирилица
01/10/2015 |  15:51 | Аутор: РТРС

Бањалучка гимназије слави 120. рођендан (ВИДЕО)

За 120. рођендан, Бањалучка гимназија организовала је бројне активности како би јубилеј био обиљежен на прави начин. Спортски турнири, промоција књиге "Орфеј" и свечана академија- само су дио програма. Наредни рођендан, ученици највеће и најстарије Гимназије, могли би дочекати с новом спортском двораном.
Бањалучка гимназија - Фото: РТРС
Бањалучка гимназијаФото: РТРС

У плану је изградња нове, савремене спортске дворане која ће одговорити на све потребе гимназијалаца и спортиста корисника. Постојећа ће добити нову намјену, а планирано је да ту буде смјештен амфитетар, као и нова библиотека и читаоница.

- Управо смо покренули иницијативу, званично и коначно, да се изгради нова спортска дворана. Ова спортска дворана је стара 40 година, јако је мала, неусловна, без простора за публику и итекако су зреле потребе да се направи дворана - каже директор Гимназије, Зоран Пејашиновић.

Одбојкашки клуб "Инова" већ годинама користи постојећу спортску дворану, а компанија "Инова" која финансира рад овог клуба, главни је инвеститор у овом пројекту.

- Кад од града добијемо потребну документацију и сагласност за градњу, Инова би ишла у пројектовање по нашем предвиђању, да би с прољећа направили пројекат како би се изградња дворане завршила у току љетног распуста - каже власник компаније "Инова", Љубиша Савовић.

У пројекту вриједном око 700 хиљада марака, надају се да ће имати помоћ Министарства просвјете и културе, као и Града Бањалука.