latinica  ћирилица
01/10/2015 |  16:03 | Аутор: Б92

70 српских студената уз Србију против Албаније

Србија ће у Елбасану на утакмици против Албаније у квалификацијама за Првенство Европе имати подршку 70 српских студената.
"Елбасан арена" (ФОТО: wikimapia.org) -
"Елбасан арена" (ФОТО: wikimapia.org)

Они долазе на 'Елбасан Арену' у оквиру сарадње са албанским колегама, изјавио је генерални секретар ФС Албаније Иљир Шуљку.

Шуљку је на конференцији за медије у Тирани рекао да је интересовање за историјски дуел два национална тима толико да би и стадион од 100.000 гледалаца био мали.

"Од надлежних органа информисан сам да припреме за утакмицу која је означена као дуел високог ризика иду по плану и сигуран сам да ћемо се представити као прави домаћини и показати најбоље вредности албанског гостопримства и европске вредности које носимо као народ", изјавио је Шуљку.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра, а носи посебан ризик, пошто је први дуел два тима у октобру прошле године на стадиону Партизана прекинут послије инцидената који су услиједили, јер се у 41. минуту меча изнад стадиона појавио дрон са заставом тзв. Велике Албаније.

Суд за спортску арбитражу у Лозани регистровао је меч са 3:0 у корист Албаније, а послије одлуке дошло је и до 'размјене мишљења' на Твитеру између премијера Едија Раме и Александра Вучића.

Двојица премијера, како је раније најављено, заједно ће посматрати утакмицу у Елбасану.