latinica  ћирилица
01/10/2015 |  17:20 | Аутор: СРНА

"НСРС ће расправљати о дјеловању представника РС у Сарајеву"

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да ће се током октобра на сједници Народне скупштине Републике Српске наћи информација о штетном дјеловању представника Српске у органима БиХ.
Жељка Цвијановић - СНСД - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић - СНСДФото: РТРС

Цвијановићева сматра да је реално очекивати да се тај материјал у скупштинској процедури нађе у октобру, без обзира што је већ заказан наставак редовне сједнице.

"Информација о штетном дјеловању представника Српске у органима БиХ има много тачака и, нажалост, сваке седмице додају се нове, те ће до момента када се буде одржавала сједница Народне скупштине бити још пропуста који се чине на нивоу БиХ и који ће се наћи у информацији", рекла је новинарима у Бањалуци Цвијановићева, која је и предсједник Владе Српске.

Она је појаснила да је јуче представљен материјал на сједници Предсједништва СНСД-а кратка верзија, док ће се пред посланицима Српске наћи свака тачка појединачно и детаљно објашњена у вези са овом темом и пратећим материјалима са мишљењима из институција Српске која су била игнорисана.

Предсједништво Савеза независних социјалдемократа констатовало је јуче да је у доношењу одлука на нивоу БиХ од општих избора до данас у 24 случаја дошло до прекида праксе очувања позиције Републике Српске.

Они су затражили и да информација, која је о томе написана и која евидентира све појединачне случајеве, буде достављена Народној скупштини Републике Српске, а посланички Клуб СНСД-а иницираће одржавање посебне сједнице и доношење закључака о заштити интереса Републике Српске, што укључује и оцјену рада сваког представника из Српске појединачно у органима БиХ.